Har ditt flyg blivit inställt och du vill veta vad du har för alternativ? Då har du kommit rätt. Många personer hör av sig till oss och känner sig lurade på både pengar och tid från diverse flygbolag. Vi hjälper dig att snabbt och enkelt få tillbaka det du har rätt till när ditt flyg blivit inställt. Kom ihåg att:

Du har rätt att få ersättning när flygen blivit inställda. Paketresa eller ej – du har rätt till kompensation vid inställt flyg oavsett. Inställda flygningar till och från EU förstärker dina chanser till ersättning.

Inom EU finns väldigt bra regler för oss resenärer. Flygbolagen kommer inte längre undan lika lätt som de gjorde förr när det kommer till inställda flygningar. Vissa vet dock kanske inte hur processen går till, eller har helt enkelt inte tid att sätta sig och gå igenom allting. Det är här som flygersättning.se kommer in i bilden

Vi hjälper dig med allting, från den första kontakten med flygbolaget till att pengarna är tillbaka på ditt konto. Vi behöver endast dina uppgifter från ert inställda flyg och sedan kan vi sätta igång och hjälpa till.

Kollar man statistik när det kommer till ersättning vid inställt flyg så kan man konstatera att i 95 % av fallen så får kunden rätt och ges kompensation/ersättning i form av pengar eller nya biljetter. Vi tar inte betalt om ni, mot förmodan, inte skulle få tillbaka någon form av kompensation efter ert inställda flyg. Ni har alltså allt att vinna på att låta oss sköta arbetet!

Processen ser ut på följande sätt: Vi får in uppgifter angående ert inställda flyg. Sedan kan du luta dig tillbaka och låt oss sköta resten. Nästa gång vi hör av oss så har vi förhoppningsvis ett positivt besked efter att ha vunnit tvisten mot flygbolaget, och pengarna kommer in på ert konto snabbare än ni kan säga “ersättning vid inställt flyg”.

Ersättning vid inställt flyg

Att få ersättning inställt flyg är en lång process och därför orkar inte riktigt alla lägga sin energi på att kämpa för att få tillbaka sina pengar. Det är riktigt trist, eftersom att flygbolagen har rånat dig på både tid och pengar. Vi ville hitta en bra lösning på detta, och det är därför som vi nu kan erbjuda en bra tjänst som ger dig kompensation vid inställda flygningar.

Om du har råkat ut för ett inställt flyg så se till att inte ge dig i första taget. Det finns som sagt en enkel lösning, skicka in alla uppgifter till oss så ser vi till att det blir en enkel och bekväm process för dig själv. Jag har personligen känt mig lurad vid tidigare försenade flyg och saknat en tjänst som denna. Vår hemsida styrs av folk som brinner för detta vilket vi hoppas syns.

Det finns många regler när det kommer till ersättning vid inställt flyg, så se till att komma ihåg detaljerna från resan. Ett tips är att direkt när det händer skriva upp all information så att du inte glömmer det senare. Spara alla e-mail och utskrivna papper från flygbolaget angående er bokning så kommer dessutom allting gå mycket smidigare och snabbare.

Om ditt flyg har blivit inställt så har du generellt sett tre olika alternativ till ersättning:

  • Ombokning av ditt inställda flyg vid ett annat tillfälle som passar dig.
  • Återbetalning för den del av din köpta flygbiljett som blivit inställd eller försenad.
  • Ombokning av resan så att du kan komma fram till din destination så fort som möjligt.

Du ska alltså ha rätt till att välja mellan tre alternativ när ditt flyg blivit inställt. För vissa så gäller det att snabbt komma fram till din resedestination, och förhoppningsvis kan du då redan på plats få tag i ett ersättningsflyg. Om du inte kan det så är det viktigt att du vet om dina rättigheter i frågan, så att du i framtiden kan kräva återbetalning och ersättning för din inställda flygning.

Flygbolagen är skyldiga att på plats lämna ut skriftlig information till dig som passagerare som råkat ut för ett inställt flyg. Detta är bra papper att ha med sig som bevis längre fram i processen, så se till att kräva dessa för att vara säker på att få ut full kompensation för ditt inställda flyg.

Flygbolagen skyldiga återbetalning

Egentligen är flygbolagen skyldiga att ge dig en återbetalning inom 7 dagar efter ditt inställda flyg. Detta rinner gärna ut i sanden, speciellt hos lågprisbolagen. Kom då ihåg dina rättigheter vid inställda flyg. Medan du lutar dig tillbaka så tar vi tag i fallet och ger oss inte förrän du har fått tillbaka din ersättning.

Om du får tag på ett ersättningsflyg som går långt senare så har du även rättigheter under tiden mellan det inställda flyget och den nya avgången. Flygbolagen är skyldiga att ge mat och dryck, och du har dessutom rätt till två telefonsamtal under denna tid. Ibland blir det så många timmar mellan resorna att ditt inställda flyg ger dig rätt till en natt på ett hotell, som även detta ska betalas tillbaka från flygbolaget. Samma sak med transport till och från flygplatsen.

Villkor vid inställt flyg

Inom EU så har du olika villkor vid ditt inställda flyg beroende på hur långt du reser och till vilken destination. Om man ser till det stora hela så landar dessa regler vid inställda flyg på tre punkter:

  1. Flygningar på högst 1 500 kilometer ger upp till 250 euro i ersättning vid inställt flyg
  2. Flyg längre än 1 500 kilometer inom EU ger rätt och för övrig flyg mellan 1 500 och 3 500 kilometer ger upp till 400 euro i ersättning
  3. Alla övriga flygningar inom EU:s regler ger upp till 600 euro i ersättning för ditt inställda flyg

Halverad kompensation

I vissa fall kan din kompensation bli halverad. Detta gäller vid specifika situationer, du kan dock trösta dig med att du fortfarande inte behöver göra ett dugg och ändå få tillbaka ersättning inställt flyg. Vi står för processen oavsett!

Om din flygsträcka är under 1 500 kilometer så har du som sagt rätt till 250 euro i ersättning. Reglerna säger dock att om ditt flyg blir försenat med högst 2 timmar så sjunker din kompensation till 125 euro istället.

Skulle du flugit längre än 1 500 kilometer inom EU, eller upp till 3 500 kilometer utanför EU och ditt plan blir inställt så halveras din ersättning om en ny flygning fixas inom 3 timmar. Du får då 200 euro istället för de 400 euro du från början hade rätt till.

Slutligen, om du flyger över 3 500 kilometer så har du rätt till 600 euro i ersättning om ditt flyg blir inställt eller försenat. Om denna försening håller sig under 4 timmar så kommer du dock endast ha rätt till 300 euro i kompensation till ditt inställda flyg.

Undantag från ersättning vid inställt flyg

Det finns en del undantag där du inte kommer få ersättning om ditt flyg blir inställt. Dessa undantag sker endast vid extraordinära omständigheter. Det innefattar följande:

Politiska oroligheter

Ingen vill väl ändå åka till ett land i uppror och kris? Kanske är det lika bra att flyget ditt blir inställt så att du inte blir frestad att åka ändå, eftersom att man inte gillar att kasta pengar i sjön. Detta sker ytterst sällan och flygbolagen vill knappast ställa in en resa helt plötsligt, men en stor del av världen är fortfarande instabil och det är för din egen säkerhets skull som det inställda flyget inte blir av.

Väderförhållanden

Ingen har väl glömt när den isländska vulkanen Eyjafjallajökull fick utbrott år 2010 och i stort sett alla flyg i hela Europa stod stilla under en månads tid? Förhoppningsvis sker inte någonting som detta igen under vår livstid, men risken finns! Stormar, vulkanutbrott och liknande naturfenomen kan göra att ditt flyg ställs in och du lämnas utan ersättning.

Inställt flyg vid strejk

Detta kan komma när som helst och är väldigt påfrestande, men faktum är att du tyvärr inte har några rättigheter till ersättning vid vissa strejker inom flygbolag. Detta avgörs dock från fall till fall, och det är viktigt att inte ge upp bara för att en viss typ av strejk har blåst upp. Se alltid till att kolla med oss för att få klart hur det ser ut när det kommer till ersättning vid inställt flyg under strejk.

Kom ihåg att alla extraordinära omständigheter alltid bedöms individuellt och ibland kan du faktiskt få ut ersättning ändå.